Motion och friluftsliv

I Geta finns ett stort utbud av motions- och friluftsaktiviteter. Förutom storslagen natur, och vandring i de välkända Getabergen, erbjuder Geta dessutom ett unikt paradis för terrängcykling och bergsklättring.

Idrott

I Geta finns Getabergen som är Ålands populäraste destination för bergsklättring/bouldering. Här finns också (vid Soltuna restaurang) en frisbeegolfbana av högsta klass, och Getabergen utöver det också ypperlig destination för terrängcykling och -vandring med många olika alternativ.  

I Vestergeta finns gräsbelagd idrottsplan som sköts av IF Start. Under sommaren spelas här fotboll. Under vår- och höstterminen finns det i skolans idrottshall möjlighet att spela bland annat volleyboll, badminton och innebandy. Du finner mer information om hyrning av idrottshallen via föreståndaren för Geta skola. 

Vandringsleder i Geta 

För den som vill röra sig i Getas skog och mark finns följande stigar att välja mellan:

Grottstigen. Se karta. Ca 5 km lång, med start vid restaurang Soltuna, Getabergen.

Medeltidsstigen. Se karta. Ca 3,2 km lång, med start vid Geta kyrka.

Trollstigen. Se karta. Ca 1 km, med start vid restaurang Soltuna, Getabergen. Stigen är tänkt för barn 4-10 år.

Övriga vandringsleder

Sadelinleden
Sadelinleden är den längsta vandringsleden på Åland och går över kommunerna Hammarland, Finström och Geta. I Geta börjar/slutar leden i Höckböle naturreservat. Observera dock att den del av leden som finns i Geta kommun ej underhålls av kommunen varför den ibland kan vara svårmanövrerad. Mer information om leden finns på Visit Ålands hemsida

Badstränder

I kommunen finns en allmän badstrand i Olofsnäs, Knutnäs. Sommartid anordnar Folkhälsan i Geta simskola i Knutnäs.